The silent salesman

Hur får vi förpackningen att driva "brand experience"?

 

"Successful Packaging Communication"

Förpackningens roll som bärare av varumärket och varumärkeskommunikationen är en självklarhet. Men hur får vi den att verkligen kommunicera i marknadsföringen, i hyllan och i den digitala världen? Var börjar vi, vilka faktorer är viktiga, vad måste förändras och vad måste läggas till och var finns kompetensen?

 

Sveriges ledande förpackningsmagasin, nord emballage, bjuder in till en dag full av presentationer, diskussioner och nätverkande på temat. Vi har inte svaren på alla frågor men har skapat ett brett programinnehåll som täcker in allt från innovativt tänkande kring själva förpackningen kopplat till själva budskapet till att säkerställa förpackningens roll i den cirkulära ekonomin.

 


Om talarna:
 

Michael Meier – Schindler Parent, Meersburg och byrånätverket E3

CEO/Senior Partner Schindler Parent and President E3 Agency Network

 

Michael har lång erfarenhet av att jobba med internationella varumärken och identitetsbyggande både inom B2B och B2C med stark koppling till förpackningslösningar med uppdrag för flera av de ledande pappers-/kartongtillverkarna i Europa. Michaels presentation fokuserar på kopplingen förpackningen och varumärke med förpackningen i fokus.

 


 

Kevin Vyse – Marks & Spencer, London

Senior Packaging Technologist and Innovation Lead, Marks & Spencer

 

Kevin har en lång och bred erfarenhet av förpackningsutveckling inom detaljhandeln inte bara hos M&S men också från producenter och konsultvärlden. Kevin tar oss med på M&S spännande men komplexa resa med att driva och addera värde till egna varumärken i hårt konkurrensutsatt detaljhandel.

 

 

Edward Bergen – Mintel, UK

Mintels Global Packaging Trends 2017

 

Edward Bergen är expert på att identifiera och analysera FMCG trender på global basis och redogöra för hur dessa kan appliceras på olika marknader och kategorier vid produktinnovation och utveckling. Han är ansvarig för att utveckla relationer och att ge presentationer till Mintel´s klienter i UK, Skandinavien och Sydafrika. Innan han kom tillMintel jobbade han för Tesco och Morrisons, två av Storbritanniens största detaljhandelskedjor, i olika kommersiella roller.

 Magnus Iversen – Göteborgstryckeriet
VD och ägare

I en kapitalintensiv och starkt konkurrensutsatt bransch, har Göteborgstryckeriet förändrat förutsättningarna för produktion av varumärkesdrivande förpackningar med både hållbara och exklusiva förtecken. Man har skapat sig något av en ”egen nisch”. Magnus delar med sig av historien och sin vision för framtiden.

 Sandra Planeta Sonnerup, Planeta Design
Vd och ägare

Grundare och Creative Director på Planeta Design med flera välkända svenska varumärken som kund. Varumärken som inte bara är internationellt kända utan också skapat sig en speciell profil genom väl genomtänkt design. Sedan 2015 sitter Sandra med i juryn för Cannes Lion, i år som ordförande för kategorin Design Lions.

 Erik Elvingsson Hedén, Sustainable Brand Insight
Grundare och vd

Förutsättningar för cirkulär ekonomi och hur påverkar det varumärket. Erik Elvingsson Hedén är grundare och vd på Sustainable Brand Insight, ett företag som arbetar med insikter och strategi kring hållbart varumärkesbyggande och kommunikation. Erik är strategisk rådgivare till företag som H&M, IKEA och BMW. Vidare är Erik lärare och kursansvarig inom strategisk hållbarhetskommunikation på Berghs School of Communication.

 Saskia Neuman – The Absolut Company – Pernod Richard

Global Art Manager

 

Saskia Neuman är Global Art Manager på The Absolut Company, och director för the Absolut Art Award. Saskia arbetar även som curator och kultur/konst skribent. Tidigare var hon verksam på KW Institute for Contemporary Art i Berlin, och innan dess som utställnings koordinater och katalog skribent för Daniel Birnbaum under Venedig Biennalen år 2009. Hon har även arbetat på Serpentine Gallery i London.
 


 

Noora Markkanen, UPM Raflatac
Senior Sustainability Specialist


Several years in UPM Raflatac, background in environmental engineering and corporate environmental management. Focus on business support and added value creation through sustainability initiatives and stakeholder partnerships.

 


 

Preliminärt program


09.30

Registrering
 10.00

Välkommen

 

Bo Wallteg, chefredaktör tidningen nord emballage
 10.05

Mintels Global Packaging Trends 2017

The presentation will highlight the following major trends:

- The union of package structure and branding
- The face and role of packaging on-line
- Packaging gets smart, active and intelligent
- The experience of packaging
- Extend my brand

 

Edward Bergen, Mintel UK
 10.40

Packaging: your last (and best) chance to create a brand experience and loyalty

In the age of the internet, crowded shopping malls and supermarkets, packaging still offers a unique contact with your potential customers. Where else can you create a truly sensual brand experience that leaves a lasting impression and that anchor your brand in the consumers’ minds? But depending on culture, maturity of markets and societies, what works in one country might be a big failure in others.

Michael Meier, CEO/Senior Partner Schindler Parent and President E3 Agency Network
 11.30

Looks are for the lazy

Good design isn’t just about the form of a product or a piece of packaging, or some type of visual element. Good design is a holistic approach that encapsulate things like organisaztion, communication, all touch points, environmental factors and more. Great brand design is great economy.

Sandra Planeta Sonnerup och Rebecca Sellei, Planeta Design
 12.00

Lunch
 13.00

Packaging and the Consumer, the drivers for the next decade 

- Why packaging is so important to a strong brand
- What is changing with the consumer and their brand expectations
- How are M&S responding

Kevin Vyse, Senior Packaging Technologist and Innovation Lead, Marks & Spencer
 13.40
Absolut Art Award – and the global art engagement of Absolut

Varumärket Absolut har en lång och framgångsrik tradition av att kopplas ihop med olika konstformer och kända konstnärer. 2009 instiftade man Absolut Art Award för att fira 30 år av konstnärliga samarbeten på företaget, samt att ytterligare stärka och utveckla relationerna med dagens och framtidens konstnärer.

Saskia Neuman, Global Art Manager, The Absolut Company – Pernod Ricard
 14.20
Varumärkesdrivande förpackningar hos tryckeriernas ”haute couture”

I en kapitalintensiv och starkt konkurrensutsatt bransch, har Göteborgstryckeriet förändrat förutsättningarna för produktion av varumärkesdrivande förpackningar med både hållbara och exklusiva förtecken. Man har skapat sig något av en ”egen nisch” – ett tryckeriernas ”haute couture”.

Magnus Iversén, Göteborgstryckeriet
 14.40
Kaffepaus och nätverkande
 15.05
What about the label?

Packages are needed for protecting the products and delivering an increasing amount of information to users. Self-adhesive labels are often a part of the package with the primary role to deliver brand experience and brand messages to the customers.
Different label materials and techniques offers possibilities for eye-catching and and innovative packages without compromising on the environmental impact throughout the value chain.

Noora Markanen,UPM Raflatac
 15.30
Förutsättningar för cirkulär ekonomi och hur påverkar det varumärket

Med bas i rapporten The Nordic Market för Circular Economy tittar vi närmare på hur Konsumenter och företag ser på cirkulär ekonomi. Vilka hinder och drivkrafter som finns samt vem som har ansvar för att driva utvecklingen framåt.

Erik Elvingsson Hedén, Sustainable Brand Insight
 15.55

Avslutning

 


 

När: Tisdag 30 maj, 09.30 – 16.00
Plats: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm (karta)

 


 

Arrangeras av:
 
Sponsras av:
 
     
 

 

Här anmäler du dig
OBS! Alla rader med * måste fyllas i.
*Antal deltagare
á 2990:- (ex moms)

Dag

*Kontaktpersson

Deltagare 2

Deltagare 3

Deltagare 4

Deltagare 5

Deltagare 6


Om ni är fler personer än fälten medger,
kontakta Hans Friedsam på tel: 042-29 80 33
eller mail: hans.friedsam@n-e.nu

* Företagsnamn

* Adress

* Postnummer

* Ort

* Land

* Telefon

Mobil

* E-post

* Upprepa epost

ÖvrigtFAKTURERINGSADRESS
(Om annan än adress ovan)

Adress:

Postnummer:

Ort: