Så kopplar du förpackningar till sociala medier

I en tid när allt fler produkter och tjänster marknadsförs och säljs via sociala medier, är det viktigare än någonsin att kunna navigera genom det snåriga sociala medielandskapet, veta vad som krävs för att nå fram och vilken roll förpackningen har. Vad skiljer marknadsföring i sociala medier från traditionell marknadsföring och hur skapas en hållbar strategi som bidrar till hela verksamhetens affärsmål?
 
Den 8 november har du chans att få veta mer om dessa frågor när tidningen nord emballage arrangerar en konferens i Stockholm.

KEYNOTE SPEAKER


Keynote speaker är Rafi Albo grundare av israeliska Segmarketing, ett världsledande företag när det handlar om lojalitetsmarknadsföring och personlig kommunikation. Man har sedan starten år 2001 varit initiativtagare till massor av kampanjer för allt från Non Profit organisationer, B2C-företag, telekomföretag, mode- och livsstilsbutikskedjor, FMCG-företag med flera. 2011 började man med det man kallar Hybrid Cross Media Marketing, där man kombinerar liveupplevelser med digitala upplevelser på datorn eller den smarta telefonen, och inte sällan är förpackningen viktig i dessa sammanhang.


Rafi Albo är expert på nya koncept och teknologier som innebär kommunikation och digital marknadsföring mot konsumenter. Han har under de senaste tre åren besökt närmare 50 länder som keynote speaker. Nu kommer han till Sverige för en dryg timmes presentation plus deltagande i en workshop.

På scenen kommer också Scott Young, CEO för PRS IN VIVO att finas. PRS IN VIVO är ett globalt företag som jobbar med undersökningar kring förpackningar, konsumenter och nya förpackningar. De har genomfört flera studier med syfte att hjälpa FMCG-företag att förstå vad som krävs av förpackningar I e-handeln. I sin presentation kommer Scott Young, att dela med sig av en del nyckelfakta från dessa studier och ge exempel på lyckade lösningar.

Anders Flodqvist är känd som The Social Media Guy och kommer att berätta om hur sociala medier skapar bättre affärer.

På talarlistan finns även Niclas Öster och Dag Hermansson från Designbyrån SilverNetworking som har lång erfarenhet av förpackningsdesign framför allt inom dagligvaror. För dem är kraven på nytänkande inom förpackningsvärlden vardagsmat både strategiskt och operativt och sociala medier ger nya utmaningar.

Programmet omfattar flera talare plus en paneldebatt med konsumenter och en workshop. Du kan se fram emot en innehållsrik och spännande dag.

Konferensen arrangeras med sponsring från Visutech AB, Boxon, FlexLink och Domino.Datum: 8 november

Tid: 10.00 – 16.00

Plats: Bygget, Norrlandsgatan 11, Stockholm
 PROGRAM:

09.30 – 10.00
Registrering 


Social Media Marketing – Från sociala medier till klirr i kassan

Hur kan sociala medier bäst bidra till att skapa affärer? Verktyg och inspiration för hållbara strategier för att komma igång och hålla tempot uppe.

All kommunikation kräver en villig lyssnare. Om ingen vill lyssna på dig, så har du ingen att prata med. Och utan någon att prata med har du ingen att sälja till. Det gäller självklart även i sociala medier. Anders Flodqvist hjälper er att prata om kundernas befintliga intresse och stegra det tills de vill köpa. 

Anders Flodqvist – That Social Media Guy


De digitala miljöerna kräver nytt tänk kring förpackningsdesign

Produktutvecklare som vill öka sin försäljning via digitala kanaler kan realisera stora vinster genom att tänka nytt kring sin förpackningsdesign. De digitala miljöerna ställer andra krav än de fysiska (där upplevelse och kundresa ser annorlunda ut). Med små medel kan produktutvecklare stärka sin position i dessa miljöer – genom sin förpackningsdesign.

Designbyrån Silver har lång erfarenhet av förpackningsdesign framförallt inom dagligvaror, både strategiskt och operativt. Baserat på egen och extern research har byrån tagit fram ett antal rekommendationer för hur förpackningsdesign kan anpassas för att bättre realisera möjligheterna i den digitala miljön.

Niclas Öster och Dag Hermansson – Designbyrån Silver


Vi frågar konsumenten vad de vill ha

Paneldebatt med ett par ”screenade konsumenter”


Immersive Connected Packaging  –  The next level of Labels & Packaging, On-Life consumer experiences

Rafi Albo kallas ofta för den globala gurun för “1to1 Print”. Han har integrerat tryckta produkter med onlineteknologier under många år. Det handlar till exempel om att kombinera teknologier som augmented reality (AR) och mixed reality (MR) med nya idéer och kreativitet. Han skapar WOW-effekter. Han kommer här att visa några av de mest kreativa och uppseendeväckande arbeten han för varumärken över hela världen. Han har en stark övertygelse om att fysiskt tryck alltid kommer att vara sexigt och kommer att visa hur AR, MR och VR kan ta etiketter och förpackningar till nya nivåer och således skapa potentiell framgång för kampanjer med förpackningskommunikation.

Rafi Albo, Segmarketing, Israel 


Overcoming the hurdles of e-commerce

Scott Young, Global CEO, PRS IN VIVO


Workshop –  3 stationer stationer             


Plus en eller ett par programpunkter som annonseras inom kort 


15.45 – 16.00
Avslutning


 

Arrangeras av:
 
Sponsras av:
Här anmäler du dig
OBS! Alla rader med * måste fyllas i.
*Antal deltagare
á 3495:- (ex moms)
Rabattkod


*Kontaktpersson

Deltagare 2

Deltagare 3

Deltagare 4

Deltagare 5

Deltagare 6


Om ni är fler personer än fälten medger,
kontakta Hans Friedsam på tel: 042-29 80 33
eller mail: hans.friedsam@n-e.nu

* Företagsnamn

* Adress

* Postnummer

* Ort

* Land

* Telefon

Mobil

* E-post

* Upprepa epost

ÖvrigtFAKTURERINGSADRESS
(Om annan än adress ovan)

Adress:

Postnummer:

Ort:Härmed godkänner jag hur ni hanterar mina uppgifter (Läs mer här...)